– Myślę, że nowe rozwiązanie da możliwość dodatkowego oznaczenia polskich produktów, ale czy to rozwiązanie będzie skuteczne. Myślę, że trzeba dołożyć do tego oznaczenia i standaryzację i systemy gwarantowanej jakości żywności, które niosą za sobą pewność i powtarzalność produktu – mówi w rozmowie z MarketNews24 Wiesław Rożalski, prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Więcej w materiale wideo.
BIZNES Nowe zasady oznaczania produktów polskich
NAJNOWSZY ARTYKUŁ
Rynki finansowe gospodarek wschodzących – czas zapiąć pasy
Redakcja -
Banki centralne z rynków wschodzących są obecnie między młotem a kowadłem: wzrost gospodarczy wymaga obniżenia stóp, ale spowolnienie cięć w głównych gospodarkach skłania je...
GORĄCY TEMAT
58% polskich prezesów wskazuje, że wdrożenie GenAI spowoduje poprawę efektywności pracy
Redakcja -
45% (55% w Polsce) wątpi, że obecna ścieżka rozwoju ich firmy zapewni jej rentowność przez następną dekadę — to sygnalizuje konieczne transformacje.
...
Transakcje na polskim rynku VC w I kwartale 2024 r.
Redakcja -
PFR Ventures i Inovo VC przygotowały raport podsumowujący transakcje na polskim rynku venture capital (VC) w pierwszym kwartale 2024 roku. Z danych wynika, że...